Hemma igen..

Då var man hemma efter 3 veckor på vift..

Vilo dag idag sen drar ett nytt träningsblock igång med sikte mot EM.. Först ska man naturligtvis bli uttagen men då måste stå skyttet börja stämma under tävlingarna. På sista tiden har det varit sämre än någonsin och en förändring på något sätt måste till.


Då var det över

Då var första världscupen för min del till enda.. Det hade och borde väl gått mycket bättre, då främst i skyttet som faktiskt varit sämre än sämst. Jag har ingen direkt förklaring, på träningarna har jag varit i ganska bra skytte form men det vill sig inte på tävlingarna. Åkningen idag var rätt okej, ingenting att klaga på direkt, tappade två minuter men borde väl kunnat kapa någon halv minut åtminstone med 4-5 straff rundor mindre.

Nästa helg väntar längdtävlingar i Haparanda och sedan sverige cup i Östersund. Måste nog prestera ganska så bra där om jag ska någon chans överhuvudtaget på em..

Detta har annars varit otroligt spännade och roligt trots riktigt dåliga resultat..

/// Pontus

första v-cup..

Då var första världscup loppet avklarat.. Det blev kanske ingenting för historieböckerna men kul var det..
Tanken var att jag skulle ta det lite extra lugnt in på skjutningarna och satsa på träff, men ett otrolig bendarr i stå satte käppar i hjulen. Helt omöjligt var det när allt bara skakade.
På lördag väntar sprint och ska försöka satsa lite hårdare i både skjut och åk tempo så får vi se vad som händer
// Pontus

Andra dagen

Solen skiner från en nästan klar himmel.  
Det är några minus grader ute och otroligt vackert..
Sitter och skriver lite med sofia nu medan vi inväntar lunch och sedan upptakts träning på stadion.


synd att bilderna inte riktigt fångar hur det egentligen ser ut...
Tidig morgon bild


// Pontus

Första passet i Antholz..

   Man märker stor skillnad på arrangemanget kring en världscuptävling och till exempel europcupen (inte för det är dåligt heller).. 
   
   Helt fantastiskt väder, strålande sol och någon enstaka minusgrad och perfekta spår. Helt underbart med 1,30 klasskiskt i lugnt tempo för att känna lite på höjden.. 

   Hoppas på att kunna få kontrakt med något skidmärke under vecka, ska bli intressant att se hur det går.. 

   Känns annars väldigt inspirerande att vara här, tyskland och finland bor på samma hotell så redan stött på absolutaeliten.


 
  

Minibussdunk med acdc ;)


Enda minuset här är att Sofia är tusen mil bort..

sista kvällen...

Sitter ute i korridoren och utvärderar helgen... Vi har varit ute och ätit ikväll för att komma undan från hotellets mat en kväll, gott var det, och billigt som det mesta här i tjeckien.

   Efter förra helgens eskapader med igen isad diopter kändes det skönt att få till två okej tävlingar och fyra bra skytten i helgen (inte en bom i ligg faktiskt). Det finns dock fortfarande en hel del att jobba på, både i hastighet på vallen och träff procent och även skidåkningen såklart.. : ) 

   Imorgon går resandet överraskande vidare mot världscupen i Italien och Antholz. Målsättningen där borta blir helt enkelt bara att få en rolig upplevelse, fast.... visst vore det kul med någon träff extra och kanske lite starkare framfart i spåret. ;-)Resultat från lördagen sprint

// Pontus

Fika

Andra inlägget på kort tid! hehe
Dagarna segar fram här i tjeckien.. Igår passade jag och tobbe på att ta en kaffe och en fika på ett lokalt café. Efter en stunds förvirring (seder och språk är inte riktigt som hemma) hade vi lyckats beställa fika och betala. Kalaset landade på drygt 16 spänn/person.. haha
Skyttet har gått fint det senaste dagarna, fast åkningen lite tyngre, Förhoppningsvis släpper det tills morgondagens 20k ;-)
// Pontus
Bob dylan - Like a rolling stone

Nove mesto

Sitter i en soffa med tobbe a och internettar... Var länge sedan jag skrev några rader här så börjar väl bli dags.. December var kall.. väldigt kall..
Tävlinarna i Altenberg Tyskland blev en mindre lustig historia, i blåsten och snöyret frös dioptern ihop och efter flertalet försök att blåsa liv i den drämde jag iväg skotten. 7 rundor blev såklart resultatet, något som kändes i låren.. Blev förövrigt spetsad av en vildsint ryss som inte tyckte man fick hänga på han.. avslutade med att spurta ner han efter ett tjurigt spurtvarv.
Kroppen känns lite sisådär, seg idag på träningen men verkar hittat skyttet igen.. Ska bli kul att race, 20km på fredag och sprint på lördag  : )
// Pontus

RSS 2.0