Vila vila!

Har hunnit med ytterligare ett litet läger sen senast. Ett läger som karaktäriserades av en heldel a3. Började med 8*3km sen myrfotboll och löpning på måndag, 2,15 A1 plus myrfotboll i drygt 2 timmat plus 30 minuter jogg. Lägret avslutades med ett 2,30 långt a1 pass och sedan intervaller a 5*10sek + 4*30sek + 2*1min + 2*2min + 2*5min på eftermiddagen. Som jävligaste kändes det efter 1 minuters intervallerna och var ganska sugen på att ge upp men genvägen är inte vägen om man ska komma någonstans med detta.
Lite bilder kommer snart upp
// Pontus

Solsken och torsdag.

Styrkan igår blev i form av en underhållande lagtävling som mitt lag dessvärre förlorade i sista omgången :/
Från det passet är jag mest nöjd med tiden på plankan. Plankan är en styrkeövning för bålen där man står på armbågarna och tårna med rak kropp precis som en planka. Jag fick ihop över 7 minuter men fick vika ner mig efter minuters plåga för Magnus Jonsson. Lyckades även skrapa ihop ett bra resultat i en spänst övning. Den övningen fungerar som så att man står vid en vägg och ritar ett sträck så högt man kan, sedan hoppar man jämfota och försker rita ett nytt sträck så högt som möjligt, sedan mäter man skillnaden mellan sträcken och det  är alltså så högt man hoppat vilket i mitt fall blev 56 cm.
Idag har vi varit ute på klassiskt långpass ala 3 timmar och inte ett moln på himlen, knäckte dessvärre en stav med en timme kvar, tur för mig att vi hade Gradin i service bilen med oss! P3 ljöd i lurarna hela passet, kan konstatera att standardprogrammen håller högre klass än de man finner på sommartablån. Morgonpasset är fortfarande bra men förra året kan jag berätta att då var morgonpasset sommar med Simon Svensson och Jonatan Unge riktigt underhållande.
/ Pontus

Kontakt

För att kontakta mig sänd ett mejl till: pontus.ols@live.se
Vill ni ha tag på mitt telefonnummer så skickar det över mejl.

Pontus Olsson
pontus.ols@live.se

Slutet närmar sig..

Slutet på detta läger börjar närma sig och det känns. I Måndags hade vi vilodag, då slängde jag ted lindström och den olympiske mästaren i jaktstart i den sist nämndas bil till bredbyn och hälsade på hemma hos Fredriks föräldrar. Det blev en trevlig dag där huvuddelen av samtalen ständigt gled in på skog. Tror bror hade haft mer att säga till om i ämnet men börjar nog lära mig lite mer om värdet nu. Efter lunch och fika rullade vi förbi rogga på hans jobb. Där insåg vi att vi har det dåligt som får hålla på med det vi gör. På vägen hem fick jag träffa en gammal legend Bengt Stattin, förra förbundskaptenen för längdlandslaget. På kvällen förlorade jag och hinken en svidande förlust i finalen i en fifa 2010 turnering på gradins ps3.
Långt inlägg och mer ska det bli, nån kanske orkar sig igenom
Igår alltså tisdag var det max intervaller på programmet, blev totalt ca 18 km under högsta belastning. Känslan var bra men visst blev man trött.
Idag har varit en rätt tung dag med impulser. Nilsson fick sig en percing i örat av min stav på impulserna och fick sy men tobbe var nog värst som orsakade ett skalv på 2 på richterskalan med sitt magplask på asfalten.
Nu blir det styrka, suck
// Pontus

Sol och stakning.

Det har gått en hel del vätska idag, det har varit en av de varmare dagarna hittills i sommar (fast ted tyckte det kändes kallt). På programmet stod stakning intervaller uppför hallstaberget och benskjet på eftermiddagen. Det blev 4 svängar stakning från byn upptill skjutvallen i gassande sol så skjortan åkte av. Varje intervall tog lite mer än kvarten.
Efter lunch tog vi oss ner till älven för att fylla på med lite extra d-vitamin ;)
Benskjetspasset blev ca 25km. På det stora hela har dagen känns väldigt bra fysisk. kul kul alltså!
hadet!
Hälsningar av det vänliga slaget
/ Pontus

mmm!


Långpass..

Jahajaha då har ytterligare en träningsdag passerat.  Gårdagen bjöd på impulser och 20% på förmiddagen samt löpning och styrka på eftermiddagen. Solen gassade på så vätska intaget blev viktigt. Idag har vi genomfört ett långpass med löpning och klassiskt på morgonen och skytte övningar på eftermiddagen. Molnen täckte större delen av himlen idag men ändå har vi haft en temp på 23 grader. Imorgon väntar sista dagen innan vilodagen =)
// Pontus

Första träningsdagen genomförd..

Då var första passen genomförda. Lägret började med middag och inkvartering därefter möte och sen se Spanien besegra Tyskland i vm. Åter till träningen, första passet blev 90 % 8*7minuter, hade en bra känsla i kroppen och orkar bra hela vägen över krönen. Skyttet är på rätt väg det med. Nu på eftermiddagen har vi varit ute och sträckt på löp steget och gjort en översikt av det politiska systemet i Sverige och allt vad det innebär med välfärd osv. =)

// Pontus

Längd/skidskytte länkar

Bloggar
Hemsidor
Förbund

Kronpaddel och träning.

Sommaren verkar äntligen bjuda på lite värme 2010 24+ och mulet. Har haft en ganska tung vecka och kännt mig lite krasslig men inte riktigt sjuk heller men en extra vilodag tror jag gjort susen.. Körde ett lite hårdare pass med sparring av Fredrik Erixon på 85% stakning och 80% benskejt 15 km vardera. Passet inleddes även med en timmes olika skytte övningar. 

I lördags gick den prestigefyllda Kronpaddeln av stapeln och efter en rafflande spurt lyckades vi knipa ytterligare en seger trots vi aldrig riktgit hittade takten i år.. Nu har vi tjänat in pris för ett värde av 10000 kronor på kronpaddeln. Undrar om det inte är dags att byte gren för bsk!

Artikel NSD
Artikel Kuriren

Och den fenomenala spurten! stulet material från Jim Åhls hemsida.

Nu blir det maxstyrka, cykel och skytte.

// Pontus

RSS 2.0